سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 73
بازدید دیروز : 2
کل بازدید : 90752
کل یادداشتها ها : 162
خبر مایه


آب انبار بازیلیکا استانبول

آیا آب انبار زیرزمینی شهر استانبول را می شناسید؟آیا دوست دارید در تور استابول با بزرگترین و مجلل ترین آب انبار شهر استانبول که به دست امپراتوری روم ساخته شده است آشنا شوید؟در ادامه همراه ما باشید تا با معرفی آب انبار بازیلیکا در خدمت شما باشیم.


آب انبار بازیلیکا با بیش از سیصد ستون قوسدار با سرستون های قرنتی، مانند یک قصر به نظر می رسد و به همین دلیل آب انبار با نام جدیدتر قصرغرق شده خوانده می شود. این آب انبار بین مردم محلی به آب انبار زیرزمینی معروف است.در زمان امپراتوری روم که استانبول در واقع قسطنطنیه بود، و سپس امپراتوری بیزانس، صد ها مخزن زیر زمینی برای ذخیره آب ساخته شد.بزرگترین و مجلل ترین آنها آب انبار بازیلیکا است، که در زیر میدان بزرگ بیزانس قرار گرفته است و شما میتوانید در تور استانبول از آن دیدن کنید.

آب انبار بازیلیکا 1
برجسته ترین قسمت این آب انبار دو سر غول پیکر هیولای افسانه ای مدوسا است. سرهای هیولا به عنوان تکیه گاه در زیر دو ستون شمالی آب انبار استفاده شده است. یکی از آنها وارونه و دیگری به کنار چرخیده است این حالت عجیب آنها و راز منشاء آن توجه بیشتر بازدید کنندگان را به خود جلب می کند. گفته می شود که این حالت آنها برای مقابله با نگاه مرگبار مدوسا است.

آب انبار بازیلیکا

تاریخچه آب انبار بازیلیکا استانبول

ساخت آب انبار توسط امپراتور ژوستینین یکم دستور داده شد و در سال 532 برای تامین آب کاخ بزرگ قسطنطنیه و ساختمان های اطراف ساخته شد. این ساختمان 140 متر طول و 70 متر عرض دارد و ظرفیت آن 100 هزار لیتر آب است.این مکان به سقفی با 336 ستون مرمر مجهز شده که هرکدام 9 متر ارتفاع و در محل دقیقی قرار دارد. خیلی از این ستون ها از ویرانه های ساختمان های قدیمی و احتمالا از بخش های مختلف امپراتوری به قسطنطنیه آورده شده اند. از این ستون ها در کلیسای ایا صوفیه هم استفاده شده است.پیشنهاد میدهیم با رزرو تور ارزان استانبول از این جاذبه بینظیر دید ککنید.

آب انبار بازیلیکا 3
بعد از این که استانبول در سال 1453 توسط عثمانی ها فتح شد، آنها تسهیلات آبی خود را در شهر بنا نهادند چون آنها آب جاری را به آب ساکن ترجیح می دادند.آب انبار بسته و فراموش شد، یک قرن بعد، وقتی محقق هلندی پترس گیلیوس در قسطنطنیه به دنبال آثار باستانی بیزانس بود، داستان هایی در مورد اهالی نزدیک ایاصوفیه شنید که چگونه با سطل از حفره های زیرزمینشان آب می آوردند.او کشف های زیادی به عمل آورد اما حتی بعد از این کشف ها،عثمانی ها رفتار خوبی با آب انبار نداشتند و آن را به زباله دان تبدیل کردند.

امیدواریم مطلب فوق برای سفر شما مفید واقع شود.

منبع

بادساگروپ






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ